Δ:.Μ:.Τ:.Τ:. "LE DROIT HUMAIN" - Ελληνική Ομοσπονδία
Διεθνείς, International
Στην Ελλάδα, In Greece
Μήνυμα Υπάτου Μεγάλου Ταξιάρχη
Μήνυμα Κραταιοτάτης Μεγ. Διοικητή
Μήνυμα Υπάτου Μεγάλου Ταξιάρχη
ΔΙΕΘΝΕΣ ΜΙΚΤΟ ΤΕΚΤΟΝΙΚΟ ΤΑΓΜΑ
 
«LE DROIT HUMAIN - 
ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΙΚΑΙΟ»
 
Ύπατο Συμβούλιο


Ζενίθ των Παρισίων, 20η Μαρτίου 2020 ( χ:.κ:.)

Προς όλες τις Αδελφές και Αδελφούς,
μέλη του Διεθνούς Μικτού Τεκτονικού Τάγματος
LE DROIT HUMAIN.


Αγαπημένες Αδελφές και Αγαπημένοι Αδελφοί,

Η κατάσταση που βιώνουμε σήμερα συνδεδεμένη με την πανδημία του Κορωνοϊού, μας αναγκάζει να σταματήσουμε τις τεκτονικές εργασίες μας για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα, αρκετές εβδομάδες τουλάχιστον, ίσως και αρκετούς μήνες.

Σε πολλές χώρες έχει επιβληθεί κατ’ οίκον περιορισμός. Βέβαια, υπάρχουν χώρες που τα μέτρα είναι λιγότερα. Παντού, όμως είναι επιτακτική η εφαρμογή αυστηρών προληπτικών περιοριστικών μέτρων. Αυτή η κατάσταση είναι πιθανό να συνεχιστεί και όταν τα αυστηρά μέτρα αρθούν, διότι ο κίνδυνος δεν θα έχει εξαλειφθεί. Θα χρειαστεί μεγάλη προσοχή και σύνεση, πριν αποφασίσουμε να εργαστούμε στις Στοές μας.

Κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου θα ήταν χρήσιμο να επωφεληθούμε όσο το δυνατό περισσότερο από τα σύγχρονα μέσα επικοινωνίας που μας επιτρέπουν να διατηρούμε τις επαφές μας και την επικοινωνία μας. Είναι πολύ σημαντικό να μην ξεχνάμε την αλληλεγγύη που οφείλουμε ιδιαίτερα στους μεγαλύτερους αλλά και σε όσους πάσχουν από κάποια ασθένεια ή ανικανότητα. Εάν δεν μπορούμε να έχουμε επαφή μαζί τους από κοντά, το τηλέφωνο, το ίντερνετ ή η αλληλογραφία μας επιτρέπουν να διατηρούμε τις αδελφικές σχέσεις μας. Το Ύπατο Συμβούλιο θα διατηρήσει στενή επαφή με τις Ομοσπονδίες, τις Δικαιοδοσίες και τις Πιονιέρικες Στοές. Είναι επιτακτική ανάγκη να μη χαλαρώσουν οι αδελφικοί δεσμοί και να διατηρηθεί ισχυρή η συνοχή μας. Αυτή είναι η στιγμή που θα επιδείξουμε τη δύναμη της Ενωτικής Τεκτονικής Αλύσου.

Η κατάσταση που όλοι βιώνουμε προφανώς έχει μεταβάλει ριζικά τις συνήθειες μας και έχει υπονομεύσει αυτά που θεωρούσαμε έως σήμερα δεδομένα. Τουλάχιστον, έχει το πλεονέκτημα ότι μας αναγκάζει να εμβαθύνουμε στις αξίες της κοινωνίας και μας διδάσκει να εστιάζουμε στην ουσία των πραγμάτων. Ας προσπαθήσουμε να αξιοποιήσουμε στο έπακρο αυτές τις σκέψεις και, όταν επιστρέψουμε στην κανονικότητα, ας τολμήσουμε να αξιολογήσουμε τις συνέπειες αυτής της δύσκολης εμπειρίας.

Φροντίστε πολύ καλά τους εαυτούς σας. Να τηρείτε αυστηρά τις οδηγίες και τα μέτρα πρόληψης, που έχουν δοθεί από τις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες της χώρα σας ή της περιοχή σας. Με απόλυτη πίστη ευχόμαστε σε καθέναν από εσάς να ξεπεράσει τη δοκιμασία αυτή με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Παραμένουμε αισιόδοξοι!

Αγαπημένες Αδελφές και Αγαπημένοι Αδελφοί του DROIT HUMAIN, εξ ονόματος του Υπάτου Συμβουλίου, σας στέλνουμε τους καλύτερους αδελφικούς χαιρετισμούς μας.

Ο ΥΠΑΤΟΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ
ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ ΤΟΥ ΤΑΓΜΑΤΟΣ
Daniel BOLENS

H ΑΝΘΥΠΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ
ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ ΤΟΥ ΤΑΓΜΑΤΟΣ
Claudette CLAVEL
Η ΜΕΓΑΛΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΥΣ
ΤΟΥ ΥΠΑΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Irène THELLIN


(Μετάφραση στα ελληνικά: ΜΚ)HomeΕισαγωγή-Επικαιρότητα, Introduction-ActualityΠοιοί είμαστε, About usΙστορία, HistoryΔραστηριότητες, ActivitiesΘεσμικά Νέα, Institutional NewsΈντυπα, PublicationsΕπικοινωνία, Communication