Δ:.Μ:.Τ:.Τ:. "LE DROIT HUMAIN" - Ελληνική Ομοσπονδία
Εισαγωγή-Επικαιρότητα, Introduction-Actuality

 
 


Η Ελληνική Ομοσπονδία αποτελεί οργανικό καί αναπόσπαστο μέρος του Διεθνούς Τεκτονικού Τάγματος "Le Droit Humain - Το Ανθρώπινο Δίκαιο" καί υφίσταται από τις 28 Οκτωβρίου 1926.

Έναντι άλλων τεκτονικών δυνάμεων, η Ελληνική Ομοσπονδία χαρακτηρίζεται ιδιαιτέρως από τις ακόλουθες δύο επιλογές:

α) λειτουργεί με Στοές μικτής σύνθεσης, όπου συνυπάρχουν ισότιμα άνδρες καί γυναίκες, όπως συνυπάρχουμε στην καθημερινή μας ζωή, αναγνωρίζοντας έτσι βασικά ανθρώπινα/κοινωνικά δικαιώματα αποδεκτά από τα τέλη του 19ου αι. Η Ελληνική Ομοσπονδία τού Droit Humain είναι η πρώτη - κι άρα παλαιότερη - μικτή τεκτονική δύναμη στην Ελλάδα.

β) λειτουργεί με αυτονομία σε εθνικό επίπεδο όσον αφορά τη διοίκηση των οργάνων της καί την ανάληψη δράσεων, αλλά ταυτόχρονα καί ως τμήμα οργανικό μιάς διεθνούς δομής με παρουσία καί ενεργή δράση σε 60 περίπου χώρες. Ως εκ τούτου, η ύπαρξή της δεν εξαρτάται από αναγνώριση από τεκτονικές δυνάμεις της Ελλάδας ή άλλων χωρών. Τυχόν συνεργασία με κάποιες από αυτές έρχεται ως φυσική συνέπεια ύπαρξης κοινών στόχων κι επιλογών καί αμοιβαίου σεβασμού.


Διαβάστε περισσότερα στην ενότητα
Ποιοί είμαστε

 ******   Ε Π Ι Κ Α Ι Ρ Ο Τ Η Τ Α   ***
 
 
   
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΡΑΤΑΙΟΤΑΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΟΥ
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΥΠΑΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΤΟΥ Δ.Μ.Τ.Τ. "LE DROIT HUMAIN-ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΙΚΑΙΟ",
ΕΝΔΟΞΩΤΑΤΗΣ ΑΔΕΛΦΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΜΟΥΡΜΟΥΡΗ, 33ο
,
ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΧΡΟΝΟ 2023


                            

    Αγαπητοί/-ές Αδελφοί/-ές και φίλοι/-ες.

   Ξεκινάμε το Νέο Χρόνο με νωπές τις αναμνήσεις μιάς δύσκολης περιόδου πανδημίας, οικονομικής κρίσης, πολεμικής σύρραξης στη «γειτονιά» μας με συνέπειες και στη δική μας ζωή. Εμπειρίες από τις οποίες καλούμαστε να βγάλουμε τα διδάγματά μας, ώστε να ανακάμψουμε αποτελεσματικά, πιθανότατα θέτοντας νέες προτεραιότητες. Και βέβαια ευχόμαστε πρωταρχικά υγεία και ειρήνη!

   Ξεκινάμε το Νέο Χρόνο με ελπίδα και με σταθερή τη βούληση να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας για να γίνουμε καλύτεροι προσεγγίζοντας περισσότερο την Αλήθεια καί το Φως και ταυτόχρονα για να συμβάλουμε σε μια καλύτερη κοινωνία. Ο Τεκ/μός οδηγεί ως φάρος τα βήματά μας. Είναι μαζί μας κι όλοι/-ες οι Αδελφοί/-ές τής παγκόσμιας τεκτονικής αλυσίδας μας – κι αυτό μάς δίνει δύναμη. Ειδικά σε περιόδους κρίσης αξιών, βίας ή παραβατικότητας, μπορούμε και είναι αναγκαίο να προβάλλουμε το δικό μας, τεκτονικό, φωτεινό πρότυπο συμπεριφοράς και ζωής.

   Ξεκινάμε το Νέο Χρόνο με δύο χαρακτηριστικές επετείους:

   Α) Γιορτάσαμε πρόσφατα τα 40 χρόνια ζωής που συμπλήρωσε στη σύγχρονη ιστορία τής Ομοσπονδίας μας η Σ∴ Στ «Αναγέννησις, 1337». Ευχόμαστε να συνεχίσει την πορεία της για πάρα πολλά χρόνια ακόμα, με ενότητα, αδελφική αγάπη, ανοιχτό πνεύμα, δημιουργικότητα, αρμονία … και να συνεχίσει να αποτελεί έναν από τούς στυλοβάτες τής Ελληνικής Ομοσπονδίας, που πλησιάζει να κλείσει 100 χρόνια ζωής.

   Β) Θα γιορτάσουμε φέτος (στις 4/4/2023) τα 130 χρόνια τού Τάγματός μας, τού Διεθνούς Μικτού Τεκτονικού Τάγματος LE DROIT HUMAIN-ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΙΚΑΙΟ. Νιώθουμε περήφανοι που ανήκουμε αναπόσπαστα σε αυτό, εμπνεόμαστε από τις αρχές του, διδασκόμαστε από τις εμπειρίες του και το γόνιμο έργο του, και συμμετέχουμε στις δράσεις του και στη λήψη αποφάσεων για το μέλλον μας.

   Τούτη τη χρονιά ας τολμήσουμε να βάλουμε με συνέπεια σε εφαρμογή την τεκτον θεωρία, τις αρχές μας, τα μηνύματα των Τυπικών μας! Ας ξεπεράσουμε τις όποιες προκαταλήψεις χάρη στο φώς τής Γνώσης! Ας τολμήσουμε να αποδεχθούμε τούς δρόμους που μας ανοίγει η Γνώση, παραμερίζοντας αναστολές και φοβίες αστήριχτες. Ας είμαστε κι εμείς μέρος τής Πρόοδου και δημιουργοί τού Μέλλοντός μας. Ενός μέλλοντος με υγιείς βάσεις, που εμπνέεται από την παράδοση, παίρνει υπόψη την αντικειμενική αξιολόγηση τού παρελθόντος και ορίζει την πορεία του με βάση αρχές, όραμα, στόχους – εξειδικεύοντας στις συγκεκριμένες συνθήκες μας όσα περιλαμβάνονται στο Διεθνές Σύνταγμα τού Τάγματός μας και στα Τυπικά μας. Πιστεύουμε ότι ο Τεκτ/μός είναι τρόπος ζωής. Και η δράση μας, το έμπρακτο παράδειγμά μας, συμβάλλει στην πρόοδο της Ανθρωπότητας. Ας προσπαθήσουμε μαζί, δουλεύοντας ομαδικά και συντονισμένα, με όραμα, σεμνότητα, εμπιστοσύνη, ενότητα, αδελφοσύνη κι ΑΓΑΠΗ! 

 

   Με τις καλύτερες ευχές μου σε όλες και όλους για την Καινούρια Χρονιά! 

                        

 

  
 
   
To Διεθνές Μικτό Τεκτονικό Τάγμα "Le Droit Humain - Tο Ανθρώπινο Δίκαιο"
γιορτάζει φέτος 130 χρόνια από την ίδρυση τής πρώτης του Στοάς
,
τής πρώτης μικτής Στοάς παγκοσμίως,με ισότιμη συμμετοχή γυναικών καί ανδρών,
στο Παρίσι στις 4 Απριλίου 1893.
Η επέτειος εορτάζεται ποικιλοτρόπως σε διεθνές καί εθνικό επίπεδο.
Ο Ύπατος Μεγάλος Ταξιάρχης έστειλε μήνυμα προς όλα τα μέλη μέσω βίντεο,
             
που αναρτήθηκε στη διεθνή ιστοσελίδα τού Τάγματος  ( https://ledroithumain.international/ ).


Κυκλοφόρησαν ήδη δύο έκτακτα τεύχη τού Διεθνούς μας Περιοδικού (Νο 59-Απρίλιος καί Νο 60-Ιούλιος 2023) με κείμενα για την ιστορία ορισμένων Ομοσπονδιών (θα ακολουθήσουν καί οι υπόλοιπες σταδιακά).
Επίσης, οργανώνονται εκδηλώσεις, διαλέξεις καί τηλεδιασκέψεις
(ξεκινώντας από τις 4-4-2023 καί μέχρι τέλους τού 2023) σε διάφορες χώρες.

*** 
Η Ελληνική Ομοσπονδία γιορτάζει το ιστορικό γεγονός τών 130 χρόνων τού DH
με περηφάνεια για το ρόλο τού Τάγματός μας 
κι ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο με τη συμβολή μας.
Πραγματοποιήθηκαν ήδη δύο συναντήσεις με κοινές εργασίες Στοών μας, στις 23 καί 27 Μαρτίου 2023,
με σχετική
ομιλία από την Κραταιοτάτη Μεγάλη Διοικητή. 
Κυκλοφόρησαν επίσης ειδικά αφιερώματα τού μηνιαίου ηλεκτρονικού περιοδικού τής Ελληνικής Ομοσπονδίας 
("Ζων Λίθος", Απρίλιος καί Μάϊος 2023). 
Εξαμελής αντιπροσωπεία υπό την 
Κραταιοτάτη Μεγάλη Διοικητή, που έκανε καί σχετική ομιλία
συμμετείχε στην εορταστική διεθνή τηλεδιάσκεψη, που οργάνωσε η Γαλλική Ομοσπονδία στις 4-4-2023.
Επίσης, πενταμελής 
αντιπροσωπεία υπό την Κραταιοτάτη Μεγάλη Διοικητή  
συμμετείχε στην εορταστική εκδήλωση με διεθνή συμμετοχή, που οργάνωσε η Βελγική Ομοσπονδία στις Βρυξέλλες, στις 14-5-2023.
Αναφορά στα 130 χρόνια τού DH έγινε από την ΚΜΔ καί κατά τον εορτασμό
τού Θερινού Ηλιοστασίου στην Αθήνα. 

   *** 
 
 Μεταφράστηκε στα Ελληνικά , εκδόθηκε και διατίθεται στα μέλη μας το Διεθνές Σύνταγμα τού Τάγματός μας, όπως εγκρίθηκε στο Διεθνές Συνέδριο τον Μάϊο 2022 και τυπώθηκε από το Ύπατο Συμβούλιο πριν μερικούς μήνες στις 3 επίσημες γλώσσες τού DROIT HUMAIN (Γαλλικά, Αγγλικά και Ισπανικά). Τα Ελληνικά είναι η πρώτη γλώσσα στην οποία μεταφράστηκε το Διεθνές μας Σύνταγμα, μετά τις τρείς επίσημες γλώσσες τού DH, όπως είχε συμβεί και το 2012. Αντίτυπο της Ελληνικής έκδοσης εστάλη ήδη στο Ύπατο Συμβούλιο για το αρχείο τού Τάγματος. Το Διεθνές Σύνταγμα, με βάση το οποίο λειτουργεί ολόκληρο το Διεθνές μας Τάγμα, καθώς και οι Γενικοί Κανονισμοί κάθε επιμέρους Ομοσπονδίας, αποτελούν ταυτόχρονα πλαίσιο λειτουργίας, «εκπαιδευτικό-ενημερωτικό» υλικό για το Τάγμα μας, και ένα σημαντικό δίκτυ ασφαλείας για τη συνέχιση της εύρυθμης συνεργασίας όλων μας και αποτελεσματικής δράσης με αλληλοσεβασμό. 
 
***    
Το Ύπατο Συμβούλιο τού ΔΜΤΤ LE DROIT HUMAIN συνεδρίασε στις 22-24 Σεπτεμβρίου 2023 στο Παρίσι, με Επιτροπές, σε Ολομέλεια και σε πανηγυρική συνεδρία κατά την οποία αυξήθηκαν στον 33ο βαθμό 10 νέοι Αδελφοί (4 Γάλλοι, 4 Βέλγοι και 2 Ιταλοί). Στις εργασίες μετείχε από ελληνικής πλευράς η Κραταιοτάτη Μεγάλη Διοικητής της Ελληνικής Ομοσπονδίας και μέλος τού Υπάτου Συμβουλίου, Ενδοξοτάτη Αδελφή Αθηνά Μουρμούρη, 33ο. Στην πανηγυρική συνεδρία συμμετείχε επιπλέον και ο Ενδοξότατος Αδελφός Σόλ. Μστζ, 33ο, ως παρατηρητής. Με πρόταση τού Υπάτου Μεγάλου Ταξιάρχη, Ενδοξοτάτου Αδελφού René Motro, 33o, ο κορμός των εργασιών, ενισχυμένος, θα σταλεί εξ ημισίας σε θύματα δύο πρόσφατων καταστροφών: τού σεισμού στο Μαρόκο και των πλημμυρών της Θεσσαλίας στην Ελλάδα. Την έμπρακτη συμπαράστασή τους προς Μαρόκο κι Ελλάδα αποφάσισαν να δείξουν καί Στοές ορισμένων Ομοσπονδιών τού Droit Humain. Αντίστοιχες πρωτοβουλίες συμπαράστασης προς τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας ανέλαβαν καί οι Ελληνικές Στοές του Τάγματός μας.
 
***    
 
 Τρία μέλη τού Υπάτου Συμβουλίου τού Τάγματος, μεταξύ τών οποίων καί η Κραταιοτάτη Μεγάλη Διοικητής
τής Ελληνικής Ομοσπονδίας, Ενδοξωτάτη Αδελφή Αθηνά Μουρμούρη, 33ο, με εξουσιοδότηση τού Υπάτου Μεγάλου Ταξιάρχη τού Τάγματος, μετέβησαν στο Βουκουρέστι από 30 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου 2023
καί πραγματοποίησαν αφή φώτων τού πρώτου Περιστυλίου τού DROIT HUMAIN στην Πιονιέρικη Ομοσπονδία τής Ρουμανίας. Πραγματοποίησαν, επίσης, καί τελετή Εγκατάστασης τού πρώτου Συμβουλίου Αξιωματικών τού εν λόγω Περιστυλίου. 
Στις τελετές συμμετείχαν Αδελφοί καί Αδελφές από 5 χώρες (Ρουμανία, Ελλάδα, Βουλγαρία, Γαλλία, Αυστραλία),
υπογραμμίζοντας έτσι το διεθνή χαρακτήρα τού DROIT HUMAIN.  
Οργανώθηκαν καί γεύματα αγάπης με πολλή αδελφοσύνη καί αισιοδοξία. 
 
***    
 
Οι Στοές τής Ελληνικής Ομοσπονδίας του ΔΜΤΤ "Le Droit Humain - Tο Ανθρώπινο Δίκαιο",
που εδρεύουν στην Αθήνα, γιόρτασαν το Θερινό Ηλιοστάσιο
με λευκή γιορτή σε 
ωραία αίθουσα ξενοδοχείου της Γλυφάδας  (17-6-2023),
με συμμετοχή πολλών μελών, συγγενών καί φίλων, καθώς κι εκπροσώπων άλλων τεκτονικών δυνάμεων.
Όλοι εξέφρασαν τη μεγάλη χαρά τους γιά τη συνάντηση, τις σύντομες ομιλίες,
το ποτό δίπλα στην πισίνα, τα εδέσματα, τη μουσική 
καί αργότερα το χορό,
που μοιράστηκαν σε αδελφικό κλίμα.
Εκδηλώσεις για το Θερινό Ηλιοστάσιο οργανώθηκαν, επίσης, καί από τις Στοές μας "Αξίερος, 1919" στην Ανατολή Αλεξανδρούπολης (17-6-2023) καί "Άρτεμις, 1894" στην Ανατολή Ζακύνθου (1-7-2023).

Η Κραταιοτάτη Μεγάλη Διοικητής καί μικρή αντιπροσωπεία Αδελφών συμμετείχαν με τη σειρά τους 
καί σε λευκές γιορτές που οργάνωσαν γιά το Θερινό Ηλιοστάσιο
άλλες τεκτονικές δυνάμεις
(πχ, Ηνωμένη Μεγάλη Στοά της Ελλάδος στις 23/6/2023 καί Μεγάλη Γυναικεία Στοά τής Ελλάδος στις 24/6/2023).  

***   
   

 Αντιπροσωπεία της Γαλλικής Στοάς "Τα Τέκνα τής Υπατίας, 1959" από τη Μασσαλία επισκέφθηκε την Αθήνα καί συμμετείχε, στα πλαίσια της αδελφοποίησής τους με τις Στοές "Αναγέννησις, 1337" καί "Ίσις, 1119" της Ελληνικής Ομοσπονδίας του ΔΜΤΤ "Le Droit Humain - Tο Ανθρώπινο Δίκαιο", 
σε κοινές εργασίες πού πραγματοποιήθηκαν στη Στέγη μας στις 10/6/2023. Στις εργασίες συμμετείχαν καί η Κραταιοτάτη Μεγάλη Διοικητής καί ο Πρόεδρος τού Εθνικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ομοσπονδίας, εκπρόσωποι των Γαλλικών τεκτονικών αρχών καί μέλη άλλων Στοών από τις δύο χώρες. Με την ευκαιρία, γιορτάστηκαν καί τα 40 χρόνια τής σύγχρονης ιστορίας  της Στοάς "Αναγέννησις".
Ακολούθησε γεύμα αγάπης σε εστιατόριο με αυλή. 
Στις 11/6/2023, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη τού Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου με τους φιλοξενουμένους μας καί τους προσφέρθηκε στη συνέχεια γεύμα αγάπης,
πριν ορισμένοι από αυτούς συνεχίσουν το προσωπικό τους πρόγραμμα σε ορισμένα νησιά. 
Το διήμερο αυτό καί οι εκδηλώσεις αδελφοποίησης, που έχουν ξεκινήσει από το 2014 καί συνεχίζονται συστηματικά με εναλλασσόμενες επισκέψεις σε Αθήνα καί Μασσαλία καί επικοινωνίες ενδιαμέσως, υπογράμμισαν άλλη μία φορά τη διεθνή διάσταση τού Τάγματός μας κι εντάχθηκαν με φυσικό καί έμπρακτο τρόπο στον ετήσιο εορτασμό των 130 χρόνων τού DROIT HUMAIN.
Το Τεύχος 39 τού "Ζώντα Λίθου", ηλεκτρονικού Περιοδικού τής Ελληνικής Ομοσπονδίας τού DROIT HUMAIN περιλαμβάνει αφιέρωμα στις εκδηλώσεις αυτού τού διημέρου αδελφοποίησης, που φιλοξενήθηκε στην Αθήνα.

***    
    
Από τον Ιούνιο 2020 ξανάρχισε συστηματικά σε μηνιαία βάση
η έκδοση του Ηλεκτρονικού Περιοδικού "Ζων Λίθος"
της Ελληνικής Ομοσπονδίας του Droit Humain

Στην ύλη του Περιοδικού περιλαμβάνονται τόσο κείμενα μυητικού χαρακτήρα όσο καί κείμενα επικαιρότητας.
Από τον Ιανουάριο 2023, τα μηνιαία τεύχη περιλαμβάνουν καί 
αφιερώματα στα 130 χρόνια 
τού 
ΔΜΤΤ LE DROIT HUMAIN - ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΙΚΑΙΟ. 
           
Διαβάστε ενδεικτικές αναφορές στην ενότητα 
Έντυπα

*** 
 
 Κραταιοτάτη Μεγάλη Διοικητής, επικεφαλής πενταμελούς αντιπροσωπείας Αδελφών,  
συμμετείχε στην εορταστική εκδήλωση για τα 130 χρόνια τού Τάγματος ΔΜΤΤ LE DROIT HUMAIN - ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΙΚΑΙΟ, που οργάνωσε η Βελγική Ομοσπονδία στην ιδιόκτητη Στέγη της στις Βρυξέλλες, στις 14-5-2023. Συμμετείχαν αντιπροσωπείες καί άλλων Ομοσπονδιών/χωρών, καθώς καί άλλων τεκτονικών δυνάμεων τού Βελγίου. Συνολικά συμμετείχαν 480 Αδελφοί, μοιρασμένοι σε δύο Ναούς (στον 2ο, τον μικρότερο, παρακολουθούσαν την τελετή σε ταυτόχρονη βιντεοπροβολή). Υπήρξε ζωντανή Στήλη της Αρμονίας με ποικιλία μουσικών οργάνων, καθώς καί θεατρική αναπαράσταση ιστορικών αποφάσεων τών ιδρυτών τού Τάγματος. 
Ακολούθησε γεύμα αγάπης με περισσότερους από 450 συνδαιτημόνες, με έκδηλο κλίμα αδελφοσύνης, υπερηφάνειας για τη συμμετοχή στο ιστορικό αυτό Τεκτονικό Τάγμα, το πρώτο που απέδωσε ισότιμο ρόλο στη γυναίκα, κι αισιοδοξίας για το μέλλον.

*** 
 Η Ελληνική Ομοσπονδία πραγματοποίησε το ετήσιο Εθνικό της Συνέδριο
στις 22 Απριλίου 2023, σε κλίμα ενότητας, αδελφικής αγάπης καί διαφάνειας.
Όπως είχε προγραμματισθεί, συζητήθηκαν καί εγκρίθηκαν ο διοικητικός καί ο οικονομικός απολογισμός
καί ο οικονομικός προϋπολογισμός τού Εθνικού Συμβουλίου καί παρουσιάστηκε
ο διοικητικός απολογισμός τού Εθνικού Αρείου Πάγου
Εγκρίθηκαν, επίσης, δύο τροποποιήσεις σε αντίστοιχα άρθρα τών Γενικών Κανονισμών.
Η Κραταιοτάτη Μεγάλη Διοικητής έκανε με τη σειρά της ορισμένες ανακοινώσεις 
σχετικές με τις αυξήσεις φωτός, τις δράσεις μας γιά τα 130 χρόνια τού Τάγματος,
την σχέση μας με άλλες τεκτονικές δυνάμεις καί
την επικοινωνιακή πολιτική τής Ελληνικής Ομοσπονδίας.
Ακολούθησε ποτήριον αγάπης που έδωσε την ευκαιρία για ενδιαφέρουσες συζητήσεις.

*** 
 
Η Ελληνική Ομοσπονδία του ΔΜΤΤ "Le Droit Humain - Tο Ανθρώπινο Δίκαιο"
πραγματοποίησε κατά την παράδοση το Ροδοσταυρικό Συμπόσιο
με επιτυχία στην τεκτονική μας Στέγη στην Αθήνα (6-4-2023).
Η γαλήνη, η αίσθηση αδελφοσύνης κι ενότητας καί η πνευματική ανάταση ήταν έκδηλες.

***  
 
 Για να εορτασθούν τα 130 χρόνια από την ίδρυση τής πρώτης Στοάς τού Droit Humain,
της πρώτης μικτής Στοάς παγκοσμίως, η Γαλλική Ομοσπονδία οργάνωσε τηλεδιάσκεψη 
στις 4-4-2023 με συντονισμό από τον μεγάλο Ναό στη Στέγη τους στη Μασσαλία (με 80 παρόντες)
καί διαδικτυακή συμμετοχή Αδελφών από άλλες χώρες (100 συνδεδεμένοι).
Η Ελληνική Ομοσπονδία κλήθηκε καί συμμετείχε διαδικτυακά με εξαμελή αντιπροσωπεία.
Το λόγο έλαβε καί συμμετείχε στο διάλογο η Κραταιοτάτη Μεγάλη Διοικητής τής Ελληνικής Ομοσπονδίας.

***  
 Στις 29-3-2023 πραγματοποιήθηκε αύξηση 5 Αδελφών στον 18ο βαθμό τού ΑΑΣΤ.
Στην τελετή παραβρέθηκε καί μία Ενδοξωτάτη Αδελφή από την Αυστριακή Ομοσπονδία τού DH,
μέλος τού Υπάτου Συμβουλίου τού Τάγματός μας.

Μέσα στον Απρίλιο καί τον Μάϊο πραγματοποιήθηκαν καί οι αυξήσεις Αδελφών, που τηρούσαν τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις, στούς 4ο, 9ο, 14ο καί 30ο βαθμούς.

*** 
Στις 13 Μαρτίου 2023 η Στοά "Ορφέας-Ήλιος, 1465" πραγματοποίησε  Τεκτονικό Μνημόσυνο
για 1 Αδελφό καί 3 Αδελφές που μετέστησαν στην Αιώνια Ανατολή στην περίοδο τής πανδημίας.
Η τελετή ήταν συγκινητική. Τιμούμε τη μνήμη τών Αδελφών μας καί τους κρατούμε ζωντανούς στην καρδιά μας.

 *** 
 
Η Κραταιοτάτη Μεγάλη Διοικητής τής Ελληνικής Ομοσπονδίας μετέβη στην Αλεξανδρούπολη 
καί πραγματοποίησε εργασίες Εγκατάστασης Νέων Αρχών, στις 11 Μαρτίου 2023,
στη νέα Στέγη όπου μετακόμισε η Στοά "Αξίερος, 1919".

 *** 
 
Στις 6-3-2023 πραγματοποιήθηκε αύξηση Αδελφού στον 31ο βαθμό τού ΑΑΣΤ.
Χρησιμοποιήθηκε το νεοεκδοθέν Τυπικό  τής Ελληνικής Ομοσπονδίας τού Droit Humain.

***  
Στις 26-1-2023, η Ελληνική Ομοσπονδία του ΔΜΤΤ "Le Droit Humain - Tο Ανθρώπινο Δίκαιο"
οργάνωσε λευκή εκδήλωση στη Στέγη στην Αθήνα,
με ομιλία γνωστής αρχαιολόγου σχετικά με ανασκαφές στην Αλεξάνδρεια τής Αιγύπτου.
Παρά την έντονη βροχή την ημέρα εκείνη, μέλη μας, εκπρόσωποι άλλων Τεκτονικών Δυνάμεων 
καί φίλοι συμμετείχαν καί χάρηκαν την πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση. 

Διαβάστε περισσότερα στην ενότητα 
Δραστηριότητες στην Ελλάδα

***  
Τετραμελές κλιμάκιο με επικεφαλής την Κραταιοτάτη Μεγάλη Διοικητή
τής Ελληνικής Ομοσπονδίας, μετέβησαν στην Ζάκυνθο από 13 έως 15 Ιανουαρίου 2023
καί πραγματοποίησαν εργασίες Αύξησης σε 3ο βαθμό, Αρχαιρεσίες καί Εγκατάσταση Νέων Αρχών.

  
Διαβάστε περισσότερα στην ενότητα 
Θεσμικά Νέα 

***
    
    
 Η Ελληνική Ομοσπονδία του ΔΜΤΤ "Le Droit Humain - Tο Ανθρώπινο Δίκαιο"
έκοψε τη Βασιλόπιτα στη Στέγη στην Αθήνα (12-1-2023),
σε χαρούμενο κι αδελφικό κλίμα.
Το νόμισμα κέρδισε η Αδελφή Ν. Πιερ, 31ο, που έλαβε ως δώρο ένα βιβλίο.
Τις βασιλόπιτές τους έκοψαν χωριστά, διαφορετικές μέρες,
καί οι επιμέρους Στοές τής Αθήνας, τής Ζακύνθου καί της Αλεξανδρούπολης.

Διαβάστε περισσότερα στην ενότητα 
Δραστηριότητες στην Ελλάδα

***  
 
Τρία μέλη τού Υπάτου Συμβουλίου τού Τάγματος, μεταξύ τών οποίων καί η Κραταιοτάτη Μεγάλη Διοικητής
τής Ελληνικής Ομοσπονδίας, μετέβησαν στην Βηρυτό από 15 έως 20 Δεκεμβρίου 2022
καί πραγματοποίησαν αφή φώτων της πρώτης Στοάς Τελειοποίησης τού DROIT HUMAIN στον Λίβανο.
Οργάνωσαν, επίσης, τελετές αυξήσεων σε διάφορους βαθμούς καθώς καί φροντιστήρια.


Διαβάστε περισσότερα στην ενότητα 
Διεθνείς Δραστηριότητες 
 
***    
 
Η Κραταιοτάτη Μεγάλη Διοικητής τής Ελληνικής Ομοσπονδίας συμμετείχε στη 
2η Συνάντηση με τίτλο "Ελευθεροτέκτονες Χωρίς Σύνορα"
που οργάνωσε η Βελγική Ομοσπονδία στις Βρυξέλλες, στις 5 καί 6 Νοεμβρίου 2022.


Διαβάστε περισσότερα στην ενότητα 
Διεθνείς Δραστηριότητες 
 
***    
 
Αντιπροσωπεία τής Ελληνικής Ομοσπονδίας με επικεφαλής την Κραταιοτάτη Μεγάλη Διοικητή
μετείχε στην επέτειο 100 χρόνων τού Droit Humain στην Αυστρία,
που εορτάστηκε στη Βιέννη στις 21 καί 22 Οκτωβρίου 2022.

Διαβάστε περισσότερα στην ενότητα 
Διεθνείς Δραστηριότητες 
 
***    
  
Αντιπροσωπεία της Ελληνικής Ομοσπονδίας του ΔΜΤΤ "Le Droit Humain - Tο Ανθρώπινο Δίκαιο"
συμμετείχε στο 16ο Διεθνές Συνέδριο του Τάγματος,
πού πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι στις 19-22/5/2022. 
Κατά το Διεθνές Συνέδριο εξελέγη και νέο Ύπατο Συμβούλιο,
περιλαμβανομένου νέου Υπάτου Μεγάλου Ταξιάρχη καί νέας Κραταιοτάτης Μεγάλης Διοικητού τής Ελληνικής Ομοσπονδίας.


Διαβάστε περισσότερα στην ενότητα 
Διεθνείς Δραστηριότητες 
 
***
 
 

 
Επισκεφτείτε τις επιμέρους ενότητες για να πληροφορηθείτε:

   *  Ποιοί είμαστε,  

   *  Ποιά είναι η Δομή μας,

*  Ποιά είναι η Ιστορία μας, καί

*  Ποιές είναι οι κυριώτερες Δράσεις μας.

 

 

© Η ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας λειτουργεί από το 1999.
Αναδομήθηκε ριζικά καί συμπληρώθηκε τον Δεκέμβριο 2012.

 

Τελευταία ενημέρωση:  20 Οκτωβρίου 2023

  

 
HomeΕισαγωγή-Επικαιρότητα, Introduction-ActualityΠοιοί είμαστε, About usΙστορία, HistoryΔραστηριότητες, ActivitiesΘεσμικά Νέα, Institutional NewsΈντυπα, PublicationsΕπικοινωνία, Communication