Δ:.Μ:.Τ:.Τ:. "LE DROIT HUMAIN" - Ελληνική Ομοσπονδία
Η Δομή μας, Our structure
Οι Αρχές μας, Our Principles
Η Δομή μας, Our structure

 


Το Διεθνές Μικτό Τεκτονικό Τάγμα «Το Ανθρώπινο Δίκαιο» λειτουργεί στα πλαίσια των αποφάσεων των Διεθνών Συνεδρίων του, πού οργανώνονται ανά πενταετία, και του Διεθνούς του Συντάγματος.

Το ανώτερο εκτελεστικό και καθοδηγητικό όργανο του Τάγματος ονομάζεται Ύπατο Συμβούλιο και τα μέλη του είναι εκπρόσωποι των εθνικών Ομοσπονδιών, που το συναποτελούν.

Το Ύπατο Συμβούλιο οργανώνει ανά διετία θεματικά συνέδρια, πού αποκαλούνται Colloquia. Τα πιο πρόσφατα πραγματοποιήθηκαν το 2011 στη Γαλλία (Στρασβούργο), το 2013 
στην Ιταλία (Ρώμη) καί τον Οκτώβριο 2015 στην Πορτογαλία (Λισαβώνα), ενώ το 2003 είχε πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα (Αθήνα-Δελφοί). 
Το 
επόμενο  Colloquium   προγραμματίζεται γιά το 2019 (λόγω Διεθνούς Συνεδρίου του DH το 2017) στην Φινλανδία.


Επικεφαλής της Ελληνικής Ομοσπονδίας είναι η Κραταιοτάτη Μεγάλη Διοικητής, μέλος του Υπάτου Συμβουλίου, πού συνεπικουρείται από το Μεγάλο Συμβούλιο του 33ου βαθμού.

Τα Εθνικά Συνέδρια πραγματοποιούνται ετησίως. Λειτουργούν δύο διοικητικά όργανα: το Εθνικό Συμβούλιο (με αρμοδιότητα για τους τρείς πρώτους βαθμούς), και ο Εθνικός Άρειος Πάγος (για τους βαθμούς 4 – 30). Λειτουργούν επίσης ένα «Τεκτονικό Δικαστήριο» (σε 31ο βαθμό) και η Σύνοδος των 31ου & 32ου βαθμών.

Οι Στοές της Ελληνικής Ομοσπονδίας εφαρμόζουν τον Αρχαίο κι Αποδεδεγμένο Σκωτικό Τύπο κι εργάζονται στην πόλη της Αθήνας-Πειραιά, στο Ηράκλειο Κρήτης, στη Ζάκυνθο και στην Αλεξανδρούπολη. Λειτουργεί επίσης καί μια Στοά στον βαθμό του Διδασκάλου του Σήματος, του Τύπου της Υόρκης. Οι Στοές της Ελληνικής Ομοσπονδίας λειτουργούν καθ΄ όλα νόμιμα.

HomeΕισαγωγή-Επικαιρότητα, Introduction-ActualityΠοιοί είμαστε, About usΙστορία, HistoryΔραστηριότητες, ActivitiesΘεσμικά Νέα, Institutional NewsΈντυπα, PublicationsΕπικοινωνία, Communication