ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Στις 7-4-2024 πραγματοποιήθηκε ιδιαίτερα επιτυχής επίσκεψη τού αρχαιολογικού χώρου της Ελευσίνας με τη συμμετοχή πολυάριθμων μελών μας από την Αθήνα καί πολλών φίλων μας. 

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ξαναγυρίσουν στις πλούσιες πολιτισμικές μας ρίζες, να νιώσουν την ενέργεια τού σημαντικού αυτού χώρου, να ακούσουν δυό ενδιαφέρουσες συμπληρωματικές ξεναγήσεις, να προσεγγίσουν με έναν διαφορετικό τρόπο τις διαδικασίες των Μικρών καί των Μεγάλων Ελευσινίων Μυστηρίων. Παράλληλα, ήταν μιά ευκαιρία να νιώσουν ευχάριστα καί να χαρούν σε κλίμα αδελφοσύνης καί φιλίας ποιοτικό ελεύθερο χρόνο, στη γειτονική μας πόλη που το 2023 υπήρξε μία από τις 4 πολιτιστικές πρωτεύουσες της Ευρώπης. 

Την πολιτιστική επίσκεψη συμπλήρωσε ένα ευχάριστο γεύμα αγάπης. Όλοι ζήτησαν να το επαναλάβουμε. Η Ελλάδα προσφέρει πληθώρα εξαιρετικών επιλογών …   

Στις 17-2-2024 πραγματοποιήθηκε μεγάλη καί ιδιαίτερα επιτυχής ανοιχτή εκδήλωση στη Ζάκυνθο για τον εορτασμό 131 χρόνων τού DROIT HUMAIN καί 15 χρόνων της Στοάς μας “Άρτεμις, 1894” στο νησί.  

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Φώσκολου, μίλησαν αφενός η Κραταιοτάτη Μεγάλη Διοικητής της Ελληνικής Ομοσπονδίας για την ίδρυση, τις αρχές καί την εξέλιξη τού DROIT HUMAIN. Αφετέρου η Αδ :. Μαρ. Ρουκν., εκπαιδευτικός καί συγγραφέας, για τη “Θέση της γυναίκας από την αρχαιότητα ως σήμερα καί τη συμβολή της στον Ελευθεροτεκτονισμό”.  

 Συμμετείχαν οι τοπικές αρχές, εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας, εκπρόσωποι όλων των τεκτονικών δυνάμεων της Ζακύνθου, πολυάριθμοι συγγενείς καί φίλοι, καί φυσικά τα μέλη της διοργανώνουσας Στοάς. Συμμετείχε, επίσης, καί εξαμελές κλιμάκιο από την Αθήνα, με επικεφαλής την Κραταιοτάτη Μεγάλη Διοικητή της Ελληνικής Ομοσπονδίας, Ενδοξοτάτη Αδελφή Αθηνά Μουρμούρη, 33ο, και μέλη του Εθνικού Συμβουλίου. Ακολούθησε εορταστικό δείπνο αγάπης σε ατμόσφαιρα χαράς, αδελφοσύνης κι αισιοδοξίας.

Πριν καί μετά από την εκδήλωση έκανε σχετική αναφορά στο γεγονός καί ο τοπικός τ΄ύπος.

Στις 8 Ιανουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε κατά την παράδοση η κοπή της βασιλόπιτας της Ελληνικής Ομοσπονδίας στην Υγρή Αίθουσα της Στέγης μας στην Αθήνα. Οι Αδελφοί και Αδελφές προσήλθαν πολυάριθμοι και αντάλλαξαν τα νέα τους μετά τις γιορτές σε ατμόσφαιρα αδελφοσύνης κι ενότητας. Πριν την κοπή της πίτας προσφώνησαν κι ευχήθηκαν σύντομα τούς παρόντες η Κραταιοτάτη Μεγάλη Διοικητής της Ελληνικής Ομοσπονδίας, Ενδοξοτάτη Αδελφή Αθηνά Μουρμούρη, 33ο, και ο Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ένδοξος Αδελφός Μκ. Κρτ., 32ο. Την τυχερή λίρα της βασιλόπιτας βρήκε η Αδελφή μας Αγγ. Χν., 4ο, από τη Στοά «Απόλλων, 1171», που κέρδισε ως συμβολικό δώρο ένα εορταστικό «γούρι» από το Μουσείο Μπενάκη. Ακολούθησε Δείπνο Αγάπης, πλούσιο σε εδέσματα και αδελφική διάθεση.

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις 22 Δεκεμβρίου 2023 ο εορτασμός τού Χειμερινού Ηλιοστασίου της Ελληνικής Ομοσπονδίας σε ωραία αίθουσα Αθηναϊκού ξενοδοχείου. Την σχετική ομιλία έκανε η Αδελφή Κ. Μιχλπ., 30ο, ενώ η Κραταιοτάτη Μεγάλη Διοικητής και ο Πρόεδρος τού Εθνικού Συμβουλίου απηύθυναν χαιρετισμούς. Οι Αδελφοί μοιράστηκαν ωραία εδέσματα, μουσική και χορό με συγγενείς και φίλους τους, με πολύ κέφι κι αγάπη. Κάποια τραγούδια από την Ισλανδή σοπράνο Hlin Lfd., Αδελφή μας από την Ισλανδική Ομοσπονδία του DH, αποτέλεσαν την έκπληξη της βραδυάς. Σε διαφορετικές ημερομηνίες γιορτάστηκε το Ηλιοστάσιο και από τους/τις Αδελφούς και Αδελφές μας στις Ανατολές Ζακύνθου και Αλεξανδρούπολης.

Η Ελληνική Ομοσπονδία τού DROIT HUMAIN οργάνωσε το Θερινό της Ηλιοστάσιο σε ωραίο ξενοδοχείο της Γλυφάδας στις 17/6/2023 (αποφεύγοντας πιθανές απουσίες αν το οργάνωνε τις παραμονές των βουλευτικών εκλογών).

Οι Αδδ∴/Αδδ∴ μαζί με τους ευάριθμους φιλοξενουμένους τους (συγγενείς και φίλους) μοιράστηκαν ωραία εδέσματα κι ευχάριστες στιγμές στην πισίνα και στο εστιατόριο, κουβέντιασαν χαλαρά, θυμήθηκαν τους βασικούς συμβολισμούς τής φυσικής γιορτής και χόρεψαν στο τέλος με πολύ κέφι.

Θερινά Ηλιοστάσια οργάνωσαν και οι Στοές τής Ελληνικής Ομοσπ∴ εκτός Αθηνών. Η Στ∴ «Αξίερος, 1919», εν Ανατ∴ Αλεξ/λης , γιόρτασε στις 17/6/2023 αρχικά με Πίνακα στον Ναό και κατόπιν σε λευκό περιβάλλον, σε ωραίο χώρο τής πόλης. Η Στ∴ «Άρτεμις, 1894», εν Ανατ∴ Ζακύνθου γιόρτασε την 1η/7/2023 σε λευκό περιβάλλον, σε ωραίο εξοχικό κέντρο τού νησιού, με παρόντες πολλούς συγγενείς, φίλους και εκπροσώπους φιλικών Τεκτον∴ Δυνάμεων.


Στις 10 και 11 Ιουνίου 2023 πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα κοινές εργασίες και εκδηλώσεις στα πλαίσια της αδελφοποίησης μεταξύ δύο Ελληνικών Στοών («Αναγέννησις, 1337» και «Ίσις, 1119») και μίας Γαλλικής («Τα Τέκνα της Υπατίας, 1959» στην Ανατολή Μασσαλίας). Από το 2014, οι τρείς αδελφοποιημένες Στοές πραγματοποιούν κάθε χρόνο κοινές εργασίες εναλλάξ στην Αθήνα και τη Μασσαλία. Οι τρείς Στοές παρουσίασαν και φέτος Πίνακες για το μυητικό θέμα που είχε συμφωνηθεί από κοινού. Με την ευκαιρία, χρησιμοποιήθηκε τελετουργικό στο πνεύμα τού διεθνισμού τών 130 χρόνων τού Τάγματός μας και τιμήθηκαν τα 40 χρόνια σύγχρονης ζωής (μετά τον πόλεμο), που είχε συμπληρώσει πριν λίγους μήνες η Στοά «Αναγέννησις, 1337». Επιπλέον των τεκτονικών εργασιών, οργανώθηκαν και γεύματα αγάπης, καθώς και πολιτιστικό πρόγραμμα.

Συμμετείχαν 17 Γάλλοι Αδελφοί και Αδελφές, μέλη της αδελφοποιημένης Στοάς και εκπρόσωποι των τεκτονικών αρχών της Γαλλικής Ομοσπονδίας τού DROIT HUMAIN. Από πλευράς της Ελληνικής Ομοσπονδίας, συμμετείχαν – επιπλέον των μελών των αδελφοποιημένων Στοών – η Κραταιοτάτη Μεγάλη Διοικητής, ο Πρόεδρος και η Α’ Αντιπρόεδρος τού Εθνικού μας Συμβουλίου, μέλη του Μεγάλου Συμβουλίου, Σεβάσμιοι Διδάσκαλοι και μέλη άλλων Στοών.

Στις 26-1-2023, η Ελληνική Ομοσπονδία του ΔΜΤΤ LE DROIT HUMAIN – Tο Ανθρώπινο Δίκαιο  οργάνωσε λευκή εκδήλωση στη Στέγη στην Αθήνα, με ομιλία γνωστής αρχαιολόγου σχετικά με ανασκαφές στην Αλεξάνδρεια τής Αιγύπτου. Παρά την έντονη βροχή την ημέρα εκείνη, μέλη μας, εκπρόσωποι άλλων Τεκτονικών Δυνάμεων καί φίλοι συμμετείχαν καί χάρηκαν την πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση με προβολή διαφανειών.